2019 év végéig dönthet a Boeing az új közepes méretű és hatótávolságú, sokak által 797-esként emlegetett típusról.

Az NMA-típus forgalomba állítási céldátuma 2025, melyet még úgy is tartani tud az amerikai gyártó, ha csak jövő év végén hoznak döntést arról, hogy belevágnak-e a fejlesztésbe – ezt Kevin McAllister a Boeing kereskedelmi repülőgép divíziójának vezérigazgatója nyilatkozta újságíróknak Seattle-ben az Air Show-t megelőző tájékoztatón.

Ez azt jelenti, hogy a korábban az idei Farnborough Air Show-ra várt bejelentés elmarad.

Az amerikai gyártó több mint 55 lehetséges ügyféllel egyeztet a típusról és hétről hétre áttekintik azokat az előrejelzéseket, hogy mekkora befektetés lenne az új NMA-típus megalkotása.

(Grafika: Boeing)

McAllister hangsúlyozta, hogy a piac körültekintő felmérése, a gyártási módszerek és technológia, valamint magának a repülőgépnek a kidolgozása, valamint a részletes üzleti tervezés minden teljesen új tervezésű típus esetében szükséges, és így történt ez a múltban is a hasonló típusok esetében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Flightglobal a napokban arról számolt be, hogy a Boeing még tavaly augusztusban bejegyeztette a ‘797’ márkajelzést az európai szabadalmi hivatalnál.

A Boeing 797-esről és a programról kiderült eddigi részletekről további érdekes részletek olvashatók “Boeing 757-utód: céldátum már van, döntés még nincs” című cikkünkben.