A Budapest Airport nagyszabású beruházásának keretében 2012 őszére megvalósuló új árufuvarozási központban, a Cargo City-ben kap helyet a Malév eredményesen működő cargo üzletága. Az erről aláírt bérleti szerződés szerint a nemzeti légitársaság 4.250 m² raktárterületet, 583 m² iroda terültet, 2.300 m² fedett és fedetlen előkészítő területetek, valamint 1.058 m² ún. „földi oldali” területet bérel a repülőtértől. A Cargo City első fázisának teljes raktár kapacitása 10.250 m² lesz. A második fázis az elsővel azonos kialakításban, a jelentkező igények alapján – a B.A. Zrt. tervei szerint pár év időeltolódással – valósul meg.

A Malév Cargo, a tervek szerint, 2013. január 1-én kezdheti meg a munkát az új bázison. A repülőtér közvetlen szomszédságában felépülő korszerű cargo-központ nagy könnyebbséget jelent majd a légitársaság áru- és postakezelési tevékenységében. Az előnyösebb elhelyezkedés és jobb elhelyezés eredményeképpen, illetve az egyszerűsödő logisztikai folyamatoknak köszönhetően nemcsak a bérleti, de az üzemeltetési költségek is csökkennek. Az egész cargo üzemelés hatékonysága jelentősen javulhat.

„Nagyon örülünk a Cargo City-nek, ami óriási minőségi ugrást jelent a szolgáltatási színvonalban, egyrészt az ügyfelek felé, másrészt pedig az árufuvarozásban dolgozó kollégáink számára. A repülőtér legújabb fejlesztése lehetővé teszi a Malév számára, hogy eddig is eredményesen működő cargo üzletágát tovább fejlessze.” – üdvözölte a bérleti szerződés aláírását Limburger Lóránt vezérigazgató.

A Malév Cargo üzletága 2010-ben 565,4 millió forintos pozitív eredményt ért el. A légitársaság Árufuvarozási Igazgatóságon dolgozó 161 munkavállaló összesen 9.050 tonna áru- és postaküldemény szállításának megszervezését és 33.800 tonna áru- és postaküldemény kiszolgálását végezte az elmúlt esztendőben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!