Mostantól a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is lehetőség van koronavírus-teszt elvégzésére, a Budapest Airport és a Universal Medical Hub a 2B terminálon alakított ki erre lehetőséget. Bárki – nem csak utasok – kérheti PCR- vagy antigén-gyorsteszt elvégzését – közölte lapunkkal a repülőtér üzemeltetője.

A koronavírus tesztközpont a budapesti repülőtér 2B termináljának érkezési szintjén, a mindenkinek elérhető földi oldalon kapott helyet.

A szolgáltatást bárki igénybe veheti, de különösen nagy segítséget jelenthet az érkező vagy akár induló utasok számára is.

A PCR-tesztet mától időpontfoglalás nélkül lehet elvégeztetni, az eredményről pedig a tesztet követő 24-48 órán belül elektronikus értesítést kapnak a szűrést igénybe vevők. Az antigén-gyorsteszt eredményéről a mintavételt követő 15-20 percben, szintén e-mailben tájékoztatnak.

Az eljárás egy 37 négyzetméteren kialakított helyiségben, profi körülmények között, szakemberek bevonásával zajlik. A tesztközpont mellett található információs pultnál bárki tájékozódhat a folyamatról, az érkezők eligazítását pedig a terminál több pontján is hoszteszek segítik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A tesztek elvégzéséhez előzetes bejelentkezés nem, csupán online regisztráció szükséges, amelyet okostelefonja vagy számítógépe segítségével bárki elvégezhet.

Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert

Ezt követően a felhasználó e-mailben megkapja azt a QR-kódot, amelyet a helyszínen, érintésmentesen beszkennelhet, és azonnal megkapja sorszámát. A repülőtér-üzemeltető a tesztközpont előtti váróterületen sorszámhívókat helyezett ki, ennek köszönhetően a várakozás kényelmesebb körülmények között, a távolságtartás betartásával és sorban állás nélkül valósulhat meg.

A regisztráció során a felhasználó online kifizetheti a PCR-teszt összegét – a hatóságilag meghatározott 19 500 forintot -, elősegítve a gördülékenyebb ügyintézést.

„Már a koronavírus-járvány európai megjelenésétől kezdve minden óvintézkedést bevezettünk az utasok és a repülőtéri személyzet egészségének védelme érdekében. Az EASA által is kiadott protokollnak megfelelően folyamatos fertőtlenítő takarítással és a szociális távolságtartás elősegítésével biztosítjuk, hogy a repülőtér egészségügyi szempontból is biztonságos környezet legyen” – idézi a közlemény Dr. Rolf Schnitzlert, a Budapest Airport vezérigazgatóját.

Hozzátette: „Kiemelten fontos volt számunkra, hogy még az ünnepek előtt átadjuk a repülőtéri covid-tesztközpontot, gyors és biztonságos tesztelési lehetőséget kínálva mindenkinek, különös tekintettel az ünnepekre hazaérkező utasokra.”

A repülőtér-üzemeltető szakértők bevonásával alakította ki a helyszínt, és tender útján választotta ki a többéves tapasztalattal rendelkező Universal Medical Hub egészségügyi szolgáltatót a szűrések elvégzésére.

„A privát egészségügyi ellátás egésze óriási változáson megy keresztül Magyarországon. Ebben a jelenleg is zajló átalakulásban még erősebben jelenik meg az a piaci igény, hogy magánszolgáltatóként ügyfélcentrikus kiszolgálásban részesítsük a pácienseket” – mondta el a közlemény szerint Molnár Gábor, a Universal Medical tulajdonosa és ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „A Universal Medical Hub csaknem tizennégy éves tapasztalatával egy olyan európai színvonalú kiszolgálási rendszerben működik, ahol a páciens nem csak a szavak szintjén az első. Ezáltal a legjobbat adhatjuk azoknak, akik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren végeztetnek COVID-19 tesztet.”