A korábbi évek sikeres képzéseinek sorát folytatva ismét egy légiközlekedési hiányszakma elsajátítását és ezzel párhuzamosan hosszú távú karrierlehetőséget is biztosít a Lufthansa Technik Budapest Kft. a repülőgép-szerelő képzésen részt vevőknek.

A 2022 őszén Budapesten induló, 18 hónap időtartamú repülőgép-szerelő képzés elméleti és gyakorlati oktatásból áll, és biztosítja a szükséges modulvizsgákat, melyek sikeres teljesítése esetén a résztvevők lehetőséget kapnak a légijármű karbantartó szakszolgálati engedély megszerzésére.

A program teljes körű elméleti és gyakorlati felkészítést biztosít a Part-66 B1-es repülőgép-szerelő modulvizsgáira.

A résztvevők a képzés időtartama alatt  – a tanulmányi szerződésben foglaltaknak megfelelően  – havi bruttó 280.000 Ft juttatást, fél éves és évvégi vállalati célprémiumot, kafetériát, 6 hónap után kedvezményes repülőjegy vásárlási lehetőséget és munkáltatói hozzájárulást is kapnak a választott önkéntes pénztárhoz, mindemellett a cég Védőháló, valamint csoportos élet- és balesetbiztosítással is gondoskodik munkatársairól.

A képzést követő vizsgák sikeres teljesítése után pedig a programban résztvevők automatikusan felvételt nyernek a Lufthansa Technik Budapest Kft.-hez.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A résztvevők a tanulmányi szerződésben azt vállalják, hogy a képzés végén sikeresen levizsgáznak, valamint nem szüntetik meg a munkaviszonyukat a tanulmányi szerződésben meghatározott idő lejártáig, azaz a képzés kezdetétől számított 4,5 évig. Ennek sikeres teljesítése esetén a képzés árát nem kell visszatéríteni.

A Lufthansa Technik Budapest Kft. a képzés elvégzését követően is folyamatos szakmai fejlődési lehetőséget biztosít. A bér az elért szakmai szintnek megfelelően tovább emelkedik – a vonatkozó lépcsős bérskála alapján – öt éven belül akár két és félszeresére.

A jelentkezőknek mindössze érettségi bizonyítvánnyal és középszintű, aktív angol nyelvtudással kell rendelkezniük, de szükség esetén a Lufthansa Technik Budapest felzárkóztató nyelvi képzést is biztosít.

Ezeken felül műszaki beállítottság és jó kézügyesség szükséges, meg persze nem árt némi kitartás, elhivatottság és érdeklődés a repülőgépek, valamint légiközlekedés csodálatos világa iránt.

A Part-66 B1-es repülőgép-szerelő elméleti és gyakorlati képzés során a tanfolyam résztvevői átfogó ismereteket szereznek az alábbi területeken:

  • repülőgép szerelési alapismeretek
  • műszaki angol nyelvi képzés
  • repülőgép-szerelő modulok elméleti és gyakorlati oktatása
  • Airbus A320 és Boeing B737 típuscsalád repülőgépeinek fő és kiegészítő szerkezeti elemeinek speciális ellenőrzési, karbantartási és javítási eljárásainak oktatása
  • műszaki dokumentáció kezelése
  • karbantartási utasítások és eljárások megismertetése
  • műszaki dokumentációk felhasználásának és a végrehajtott tevékenységek dokumentálásának begyakorlása
  • repülőgépek szervizelésének gyakorlati oktatása
  • berendezések ki- és beszerelése

A képzés sikeres elvégzését követően a résztvevők képesek lesznek a repülőgép karbantartási és szervizelési feladatokat önállóan elvégezni és az érvényben lévő minőségbiztosítási rendszer szerint tanúsítani.

A Lufthansa Technik Budapest repülőgép-szerelő képzésére önéletrajzzal és motivációs levéllel lehet jelentkezni a job@lhtb.hu e-mail címen július 31-ig.