Repülőgép-szerelő képzést indít a Lufthansa Technik Budapest Kft., a résztvevők mindössze másfél év alatt ingyenesen elsajátíthatnak egy világszerte elismert hiányszakmát, biztos karrierúttal akár nemzetközi szinten is. A tanulmányi szerződés révén a résztvevők bért kapnak már a képzés indulásától, ha vállalják, hogy 4,5 évig nem szüntetik meg a munkaviszonyt.

A 2019 őszén induló, 18 hónap időtartamú repülőgép-szerelő képzés elméleti és gyakorlati oktatásból áll, és biztosítja a szükséges modulvizsgákat. Ezek sikeres teljesítése esetén a résztvevők lehetőséget kapnak a légijármű karbantartó szakszolgálati engedély megszerzésére.

A képzés abból a szempontból is egyedülálló, hogy a résztvevők mindössze másfél év alatt ingyenesen elsajátíthatnak egy nemzetközileg elismert hiányszakmát, ezáltal biztos karrierút várja őket a Lufthansa Technik berkein belül, akár nemzetközi szinten is.

A program tanulmányi szerződés keretében teljes körű elméleti és gyakorlati felkészítést biztosít a Part-66 B1-es repülőgép-szerelő modulvizsgáira. A résztvevők a képzés időtartama alatt havi bruttó 250.000 Ft juttatást kapnak és a vizsgák sikeres teljesítését követően automatikusan felvételt nyernek a Lufthansa Technik Budapest Kft.-hez.

A résztvevők a tanulmányi szerződésben azt vállalják, hogy a képzés végén sikeresen levizsgáznak, valamint nem szüntetik meg a munkaviszonyukat a tanulmányi szerződésben meghatározott idő lejártáig, azaz a képzés kezdetétől számított 4,5 évig. Ennek sikeres teljesítése esetén a képzés árát nem kell visszatéríteni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa Technik Budapest Kft. a képzés elvégzését követően is folyamatos szakmai fejlődési lehetőséget biztosít. A bér az elért szakmai szintnek megfelelően tovább emelkedik – a vonatkozó lépcsős bérskála alapján – öt éven belül akár két és félszeresére.

A jelentkezőknek mindössze érettségi bizonyítvánnyal és középszintű, aktív angol nyelvtudással kell rendelkeznie, de szükség esetén a Lufthansa Technik Budapest felzárkóztató nyelvi képzést is biztosít.

Ezen felül műszaki beállítottság és jó kézügyesség szükséges, meg persze nem árt némi kitartás, elhivatottság és érdeklődés a repülőgépek, valamint légiközlekedés csodálatos világa iránt.

A Part-66 B1-es repülőgép-szerelő elméleti és gyakorlati képzés során a tanfolyam résztvevői átfogó ismereteket szereznek az alábbi területeken:

  • repülőgép szerelési alapismeretek
  • műszaki angol nyelvi képzés
  • repülőgép-szerelő modulok elméleti és gyakorlati oktatása
  • Airbus A320 és Boeing B737 típuscsalád repülőgépeinek fő és kiegészítő szerkezeti elemeinek speciális ellenőrzési, karbantartási és javítási eljárásainak oktatása
  • műszaki dokumentáció kezelése
  • karbantartási utasítások és eljárások megismertetése
  • műszaki dokumentációk felhasználásának és a végrehajtott tevékenységek dokumentálásának begyakorlása
  • repülőgépek szervizelésének gyakorlati oktatása
  • berendezések ki- és beszerelése

A képzés sikeres elvégzését követően a résztvevők képesek lesznek a repülőgép karbantartási és szervizelési feladatokat önállóan elvégezni és az érvényben lévő minőségbiztosítási rendszer szerint tanúsítani.

A képzésre 2019.09.10-ig a job@lhtb.hu e-mail címen lehet jelentkezni önéletrajzzal és motivációs levéllel.

A Lufthansa Technik Budapest szeptember 20-ig bírálja el az önéletrajzokat, majd szeptember 23-27. között egy kétlépcsős kiválasztási folyamatban, interjúk és készség tesztek során választja ki a képzésre felvételt nyert jelentkezőket. A felvételi döntésről október 4-ig kapnak visszajelzést a jelentkezők.

További információ a Lufthansa Technik Budapest Facebook oldalán található, vagy személyesen az alábbi helyszínen és időpontokban: