Címlap Repülőgép radar, élő repülő radar, Budapest online radarkép, repülőjárat-követés, BUD/LHBP FlightRadar

Repülőgép radar, élő repülő radar, Budapest online radarkép, repülőjárat-követés, BUD/LHBP FlightRadar

A Flightradar24 virtuális radar és a hasonló internetes repülőgép követő alkalmazások a világszerte elhelyezett több ezer ADS-B vevőegység adatait aggregálják, amelyek veszik a repülőgépek által leadott digitális jeleket. Ezen adatok alapján azonosítják be a repülőgépet és a járatot, rendelnek hozzá saját adatbázisukból rengeteg egyéb információt, valamint helyezik el a repülőgépet a térképen, azaz élő online radarképen. Kiírják a magasság, sebesség és irány (heading) adatokat. Az online repülőgép követő alkalmazások remekül használhatók a leszálló és felszálló repülőgépek, valamint a repülőjáratok útvonalának követésére, Magyarország területe, vagy éppen Budapest felett zajló légiforgalom, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, Ferihegyre érkező és induló repülő járatok megfigyelésére. 

A sokak által ismert Flightradar24 mellett remekül működik és jó lefedettséget biztosít az AirNav RadarBox, az amerikai Flightaware, de mutatja az fr24-en nem megjelenő vagy letiltott magán- és katonai gépeket az ADSB Exchange oldal, valamint az ADSB Flight Tracker Android alkalmazás.

Fontos tudni, hogy ezek az oldalak nem minősülnek hivatalos forrásnak, pontatlanságok, adatbázishibák előfordulhatnak, különösen azokon a területeken, ahol az egyes alkalmazások lefedettsége hiányos. A megjelenített információkat ennek figyelembe vételével érdemes kezelni.

Az uniós hatóság utasítást adott ki az Airbus A350-1000-esek Rolls-Royce Trent XWB-97 típusú hajtóműveinek rendkívüli ellenőrzésére a Cathay Pacific egyik repülőgépével történt eseményt követően.

Átvette első Embraer KC-390 szállítógépét a Magyar Honvédség

Megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre csütörtökön az első magyar KC-390 Millennium katonai szállítórepülőgép.

Egy utas telefonjának kigyulladásáról készült jelentésben a balesetvizsgálók azt írták, hogy a személyzet példásan megoldotta a helyzetet, a többi légitársaságnak is javasolják, hogy tartsanak tűzálló kesztyűket a fedélzeten.

Megjelent a HungaroControl új VFR mobilalkalmazása

Az applikáció valós idejű navigációs információkkal és repülési adatokkal javítja a kisgépes repülések hatékonyságát és biztonságát.

Bejelentette első A321XLR-rel tervezett útvonalát a Wizz Air

A légitársaság közösségi médiában megjelent közlése szerint az első A321XLR-rel teljesített járatai Milánó-Malpensa és Abu-Dzabi között repülnek majd.

A török légitársaság 35 éve indult Miles & Smiles hűségprogramjának immár 20 millió tagja van, akik a Turkish Airlines járatai és partnerei mellett a Star Alliance légiszövetség tagjainál is gyűjthetnek mérföldeket.
A görög légitársaság két részletben akár 50 millió eurós, részvényre átváltható hitel nyújtásával részt vesz a spanyol diszkont légitársaság feltőkésítésében, amelynek 21 százalékos tulajdonosává válhat.
A Cathay Pacific átvizsgálja összes Airbus A350-1000-esének Rolls-Royce Trent XWB-97-es hajtóművét, miután az egyik járatnak vissza kellett fordulnia egy alkatrész eddig nem tapasztalt hibája miatt.

Projekt koordinátor (repülőgép karbantartás)

Aeroplex of Central Europe Kft.

MOC Duty Engineer

Wizz Air Hungary Ltd.

MOC Manager

Wizz Air Hungary Ltd.

Repülőgép-szerkezetjavító és oktató

Lufthansa Technik Budapest Kft.

System Engineer / Rendszermérnök

HungaroControl Zrt.

Parkoló ügyintéző

Budapest Airport Zrt.

Pricing Executive

Emirates Magyarországi Fióktelepe

Fleet Manager

Wizz Air Hungary Ltd.

Repülőgépszerkezet-inspektor

Aeroplex of Central Europe Kft.
Hirdetés
Szeptember 10-től újra lesz közvetlen áruszállító járat Csengcsou és Budapest között, amelyet hetente négy alkalommal teljesítenek a China Central Longhao Airlines repülőgépei a tervek szerint.
A német cég 200 millió euróért megvásárolná a privatizáció előtt álló TAP Air Portugal 19,9 százalékát, ezzel főként dél-amerikai jelenlétét erősítené.
Lezárult a két légitársasági csoport közötti tranzakció, amelynek értelmében a Scandinavian Airlines (SAS) átlépett a Sky Team légiszövetségbe és összehangolta hálózatát az Air France-KLM kínálatával.
A tizenkettedik alkalommal, ezúttal új útvonalon megrendezett jótékonysági futóverseny az idén is jótékony célokat szolgált.
Jövő év május 7-én lesz 75 éves a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, az ennek kapcsán szervezett kulturális rendezvénysorozat a névadó zeneszerző munkásságának is emléket állít majd.
Bár az EU korábban zöld utat adott a C3-as típusú átvilágító berendezéseket használó légikikötőknek a 100 milliliteres folyadékkorlát feloldására, kiderült, hogy az eszközök nem hozzák az elvárt eredményeket.
A török légitársaság 35 éve indult Miles & Smiles hűségprogramjának immár 20 millió tagja van, akik a Turkish Airlines járatai és partnerei mellett a Star Alliance légiszövetség tagjainál is gyűjthetnek mérföldeket.
A lengyel légitársaság szélestörzsű flottáján 2026 elejétől lesz elérhető a szélessávú wifi-hálózat.
A saját fejlesztésű Crystal Business Class az újonnan érkező Airbus A350-eseken mutatkozik be, és a meglévő Boeing 777-esekre is beépítik, a légitársaság emellett 2025-től összes repülőgépén kiépíti az ingyenes internetelérést.
A Qsuite Next Gen fantázianevű termékkel a katari légitársaság 2025-től forgalomba álló Boeing 777-9-eseinek fedélzetén találkozhatnak majd a business-utasok.
A rovat szakmai partnere
A rovat szakmai partnere

Ne maradj le a legfrissebb hírekről!

Translate »